Recuperar Windows 8 d’una còpia de seguretat
En cas de voler recuperar completament la màquina amb la còpia de la imatge, perquè s’ha espatllat el disc dur i l’hem hagut de canviar, per exemple. Hem de disposar d’una unitat d’inici del sistema operatiu, serveix el propi DVD d’instal·lació de Windows. En cas que no el tinguem, quan l’ordinador encara funciona, podem crear una unitat USB d’arranc que permetrà recuperar la còpia de seguretat al nou disc dur.
Crear unitat USB d’arranc.
Cal disposar d’una unitat USB que es pugui formatar, és a dir, esborrar completament. La unitat ha de tenir una mida adequada per instal·lar un petit sistema operatiu, com a mínim es necessiten 512 MB.
Inserir la unitat USB a l’equip. Es pot comprovar que es reconeix correctament i la seva capacitat anant a l’administrador de discos. Botó de Windows (botó dret del ratolí) > Administració de discs.
Anar al Tauler de control, botó de Windows (botó dret del ratolí) > Tauler de control.
Seleccionar l’opció de Recuperació del tauler de control.
Seleccionar Crear una unitat de recuperació. Demana permís per realitzar canvis a l’equip, se li permet, contestar que Sí.
S’inicia l’assistent per crear la unitat de recuperació. Clicar el botó Siguiente.
En principi, ha de localitzar la unitat USB i l’ha d’ensenyar. Si tot és correcte, podem continuar, clicar el botó Siguiente.
Avís que es farà net a la unitat USB, repeteixo, es perdrà tot el seu contingut! Clicar el botó Crear.
S’inicia el format de la unitat i es copien les utilitats necessàries per poder arrancar l’equip i seleccionar la còpia de seguretat a recuperar. Esperar fins a finalitzar.
Un cop acabat, ha de donar el vist-i-plau i ja hem acabat. Clicar el botó Acabament.
Recuperar la còpia de seguretat des del USB
En cas que s’hagi produït el desastre i disposem de la unitat USB d’arranc i el disc dur amb la última còpia de seguretat COMPLETA (imatge) del nostre equip, només cal iniciar l’equip des de la unitat USB (ull amb les opcions d’arranc (pantalla negra que surt només prémer el botó d’engegar) perquè arranqui des del USB i no des del disc dur. Normalment es pot parar i seleccionar pitjant la tecla ESC o F2, depenent del model d’ordinador.
Arrancant des del USB, es comença a carregar el petit sistema operatiu amb unes quantes utilitats. El primer que es demana és la distribució del teclat que tenim, en el meu cas Español.
Les opcions “són” variades, escollir la única que no ens tanca l’equip: Solucionar problemas.
Tres opcions:
- Restaurar tu PC. Torna a carregar la imatge del sistema operatiu, però manté els fitxers d’usuari. Les aplicacions s’hauran de tornar a instal·lar.
- Restablecer tu PC. Fa net, com si acabéssim de comprar l’ordinador NOMÉS amb el Windows (no incorpora els afegits dels fabricants ni controladors). No manté els fitxers d’usuari. Vaja que ho esborra tot completament.
- Opciones avanzadas. És la interessant arribats en aquest punt. Clicar aquesta opció.
Toca punxar el disc dur amb la última còpia de seguretat a l’ordinador.
Més opcions de recuperació:
- Restaurar sistema. Recupera el sistema a partir de la última instantània que s’hagi realitzat en el disc dur. Equivalent a anar al Tauler de control > Recuperació i seleccionar la instantània corresponent.
- Recuperación de imagen del sistema. Aquesta és la bona quan hem canviat el disc dur i ja no tenim instantànies per poder recuperar.
S’inicia l’assistent de recuperació de la imatge. Si el disc dur amb la còpia de seguretat és correcte, ja indica que la imatge a recuperar serà la última que conté el disc dur, en cas contrari, s’haurà de seleccionar la imatge que es vol recuperar. Clicar Siguiente.
Escollint l’opció seleccionar imagen del sistema. Permet escollir la última imatge que hi ha al disc dur o bé carregar una imatge mitjançant la xarxa, clicant el botó Opciones avanzadas.
En aquest punt m’haureu de perdonar al no poder fer captures gràfiques del procés, però és molt senzill de seguir. Un cop seleccionada la imatge a recuperar només cal clicar l’opció Siguiente i el sistema fa la resta. Es recupera la última còpia de seguretat que segons la quantitat de fitxers que tinguem durarà més o menys.
En acabar, només cal extreure la unitat USB i la de la còpia de seguretat i arrancar l’equip amb normalitat. El sistema torna a estar en el punt en què estava en el moment de fer la còpia de seguretat.
Pel que costa, val molt la pena tenir una còpia de seguretat actualitzada després d’haver instal·lat i personalitzat el nostre equip. La recuperació serà molt ràpida i estalvia molts mals de caps.
T’ha agradat l’article? El pots compartir a les xarxes socials. També pots deixar la teva opinió, comentari o suggeriment. Gràcies!
Similar Posts by The Author:
- Microsoft SQL Server con SMB3
- Microsoft SQL Server amb SMB3
- Containers en Linux
- Containers amb Linux
- Migrar el servidor de archivos a Windows Server 2019
- Migrar el servidor de fitxers a Windows Server 2019
- Puerta enlace a Azure en el Windows Admin Center
- Porta enllaç a Azure en el Windows Admin Center
- Hola mundo! WordPress 5 y Gutenberg
- Hola món! WordPress 5 i Gutenberg